Undervisning

I undervisningen hos Stevns Folkedansere lægges der stor vægt på indlæring af de forskellige trin gennem træning, leg, sjov, og ikke mindst socialt samvær med de andre børn og unge.

 

Dans er godt for mange ting. Børnene udvikler en glimrende balance gennem dansen, og de oparbejder en bevidst kontrol over alle dele af kroppen, en kropsbevidsthed, som vil følge dem hele livet.

Ud over at fremme den motoriske udvikling fremmer dansen også den rytmiske sans, det at bevæge sig rytmisk til musik. Endelig opnår børnene en sikker rumfornemmelse, altså evnen til at overskue et rum og de personer, der er i det, og til enhver tid vide præcis, hvor de selv er i forhold til omgivelserne. En god motorisk udvikling fremmer i øvrigt al anden indlæring.

Børnene får via opvisninger eller shows et naturligt og ubesværet forhold til at stå frem foran et publikum og optræde. Naturligvis lærer børnene også at begå sig på et dansegulv, at føre eller lade sig føre, at tage selvstændigt initiativ og i det hele taget at turde befinde sig på et dansegulv.Indlæringen sker gennem både leg og undervisning i en hyggelig atmosfære, og vi prioriterer danseglæde højt. Der tages som noget selvfølgeligt udgangspunkt i den enkeltes standpunkt og behov.

Vi mener det er vigtigt, at børnene fra starten får lært de forskellige basistrin, både gennem dans og leg - så det bliver sjovt for alle.

Når børnene bliver lidt ældre, vil der blive sat større fokus på træning af trin, holdning, fatning o.l. 

Alle er velkomne, om man har danset før eller ej - det er det gode ved folkedansen - ALLE KAN VÆRE MED!

Underviser:
Rikke Rasmussen


Rikke er 32 år, og har danset siden hun kunne gå. Hun er selv oplært i foreningen, og har sidenhen holdt fast i dansen. Til dagligt bor hun i København og bruger al sin fritid på dansen. 

Rikke er tidligere Danmarksmester i folkedans, både for showgrupper med hendes dansegruppe EMBLA, samt i pardans med søsteren Ulla Ann Jakobsen.